Kuinka säästää rahaa vedoksiin käyttämällä softproof-tekniikkaa?

By mbetz

Painoteollisuudessa on tavallista, että ennen painotuotteiden varsinaista valmistusta painokoneessa valmistetaan vedos.
Nykyisin käytetään erityistä mustesuihkutulostinta ja erityistä ohjelmistoa (proof rip). Kun tulostetaan tällä mustesuihkutulostimella, lopullinen tulostustulos simuloidaan paperille. Digitaalipainossa tämä tehdään yleensä itse painokoneessa.

Viimeistelyprosesseja, kuten kuumafolioleimausta, foliointia, lakkausta ja pohjamaalausta, on yleensä mahdotonta tai hyvin vaikeaa jäljentää käsin. Monia substraatteja on hyvin vaikea jäljentää. Molemmat ovat nykyisten menetelmien lisärajoitteita.

Koska erilaisia painomenetelmiä, alustoja, suunnitteluvaihtoehtoja ja väriyhdistelmiä testataan usein ennen päätöksen tekemistä, koevedoksia tehdään usein useita.

Tuotannon aikana voi myös ilmetä epäilyjä värityksen oikeellisuudesta. Tällöin tuotanto yleensä keskeytetään, jotta voidaan laatia tarkastustodistus. Tämä aiheuttaa huomattavia kustannus-, työ- ja aikahäviöitä.

Nykyään päätöksentekijät, joiden on tarkasteltava ja arvioitava tällaisia todisteita, työskentelevät usein eri puolilla maailmaa kotitoimistoista käsin. Tällöin on tuotettava ja jaettava useita todisteita postitse. Tämä merkitsee lisää ajanhukkaa ja ympäristövaikutuksia (ekologinen sormenjälki).

Tulostetun paperin (vedoksen) tarkistaminen edellyttää myös vakiovalolaitteen (vakiovalolaatikko tai vakiovalolamppu) hankkimista, jotta voidaan varmistaa, että kaikki osallistujat näkevät vedokset samoissa valaistusolosuhteissa. Nämä laitteet ovat yleensä hyvin suuria, joten ne eivät mahdu pöydälle tai kotitoimistoon.

Lisäksi kaikkien tulostettujen kopioiden väri muuttuu ajan myötä.
Haalistumisen ja värimuutosten vuoksi niitä ei voi enää käyttää arvioinnissa, ja ne on epäselvissä tapauksissa luotava uudelleen.

Kaikki nämä prosessit ovat aikaa vieviä ja kalliita. Joissakin tapauksissa digitaalisen painokoneen tuotanto on pysäytettävä tai keskeytettävä vedoksen valmistamiseksi. Kustannukset, ajanhukka ja ympäristövaikutukset ovat merkittäviä.

Ratkaisu:

Ratkaisu, joka toimii napin painalluksella ja mahdollistaa näytöllä tapahtuvan simuloinnin reaaliajassa, on merkittävä parannus koko prosessiin.
Tämä ratkaisu poistaa kaikki edellä mainitut haitat.

Edut:
Värimuutoksia, alustoja, painomenetelmiä ja uusia malleja voidaan kokeilla välittömästi ilman materiaalin tai ajan tuhlausta.

Lisäksi se mahdollistaa päätöksentekijöiden välittömän tarkastelun ja keskustelun hajautetusti, oikea-aikaisesti ja yhteistoiminnallisesti tuotantoa pysäyttämättä.

Spectraproof-ratkaisumme avulla substraatteja voidaan myös simuloida fotorealistisen näytön avulla. Tämä on tärkeä innovaatio optimaalisen ja realistisen simuloinnin kannalta alkuperäisillä alustoilla.

Lisäksi vakiovalohupun ja -mittalaitteen käyttö mahdollistaa jatkuvan laadunvalvonnan ja varmistaa samat katseluolosuhteet kaikissa paikoissa.

Softproofin olennaiset ominaisuudet SpectraProof:llä:

 • Painoprosessien, alustojen ja viimeistelyn simulointi suoraan näytöllä.
 • Reaaliaikainen käytettävyys ilman tuotannon toimenpiteitä
 • Lähes täydellinen esitys lopputuloksesta
 • Verraton joustavuus ja kestävyys
 • Helppokäyttöisyys
 • Ympäristöystävällinen (resurssien säästäminen)
 • Joustavuus kaikkien teknisten parametrien osalta
 • Ratkaisu sisältää mittauslaitteen ja toiminnot seuraavien laitteiden kalibrointiin ja valvontaan
 • ja ympäristön valo (valonhuppu).
 • Lisäksi ratkaisu tarjoaa toiminnallisuuden, jolla validoidaan
 • katseluolosuhteet (näyttö, valaistus, työparametrit)
 • Työn hyväksyntä sekä kommenttien ja katseluolosuhteiden dokumentointi täydentävät ratkaisua.
 • ja katseluolosuhteet täydentävät ratkaisun.
 • Perinteisen ICC-pohjaisen värinhallinnan yhdistelmä
 • spektraalinen värimatematiikka ja fotorealistinen kuvakooste on ainutlaatuinen.
 • Johtopäätökset:
 • Tässä esitelty tekniikka ja komponenttien yhdistelmä on vaikuttava yksinkertaisuudessaan, joustavuudessaan ja modulaarisuudessaan. Soft proofing -järjestelmä on kokonaisuus itsessään, ja se tarjoaa "close loop" -ohjausmekanismit yksinkertaisten mittausten ja säätöjen avulla.

Tämän tekniikan avulla mikä tahansa painatusprosessi ja viimeistelymenetelmä voidaan helposti ja nopeasti toistaa lähes fotorealistisesti ja erittäin tarkasti väritarkkuuden suhteen. Ekologiset hyödyt, ajansäästöt ja välitön, maailmanlaajuinen saatavuus ovat myös prosessimme tunnusomaisia piirteitä.

Monille esipaino- ja painotaloille ja niiden asiakkaille softproof täydentää ja rikastuttaa perinteistä paperijäljennöstä. Softproofin käyttäminen voi säästää aikaa ja rahaa, kun paperikopioidun vedoksen tekeminen ei ole tarpeen.

Jätä kommentti

fiSuomi